Интензивен е и трафикът към Сърбия

Тапи на магистрала "Тракия" в посока София. От 45 до 41 км се е образувала километрична колона, която се движи изключително бавно. Отсечката се преминава за около 40 мин

Още една голяма тапа има на самия вход на София.

Причината и в двата случая е затваряне на ленти за движение, заради кърпене на асфалта. Трафикът по магистралата в посока столицата е затруднен.

Междувременно стана ясно, че се е образувала 5-километрична опашка от чакащи автомобили на граничен пункт "Кулата". Информацията е на агенция "Фокус".Трафикът по автомагистрала “Струма”, водеща към южната ни съседка, е интензивен. По-засилен става в Кресненското дефиле, пък допълва БГНЕС.

Много българи използват уикендите за кратка почивка по гръцките плажове в района на Драма, Кавала, Аспровалта и редица популярни сред нашенците градчета и села в Северна Гърция и на полуостров Халкидики. На всички пунктове за изход от страната трафикът днес е натоварен. Трафикът е интензивен на изход за леки автомобили на границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина, на границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Лесово и ГКПП Малко Търново.

От полицията и граничните служби информират, че нормално се преминава на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония и с Румъния. Междувременно зрител на NOVA се оплака, че автомобилите чакат по 2 часа, за да преминат пункта. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.