Тя е реализирана по повод годишнината на централата

Шефове и служители на АЕЦ „Козлодуй” възпяха атомната енергетика с естрадна песен и видеоклип. В понеделник изпълнението беше споделяно многократно и предизвика разнопосочни коментари и реакции. Каква обаче е цената на клипа, възхваляващ атомната централа, не става ясно. По неофициална информация сумата за клипа може да достига 30 000 лева.

„Всеки има право на мнение и да коментира темата по удобен начин. Всички мероприятия във връзка с годишнината се финансират със собствени средства. Спазени са законовите процедури, изисквания и нормативи, с които подготвяме нашите събития. За песента няма специално изградено студио”, заяви директорът на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов.

ОДА ЗА АЕЦ: Екип на „Козлодуй” записа песен (ВИДЕО)

Музикалното творение е по повод годишнината на централата, която след броени дни навършва 45 години.

„На 4 септември АЕЦ „Козлодуй” отбелязва 45-годишнината от своето създаване. Това е един достатъчно сериозен повод да направим серия от мероприятия, с който да почетем празника. Запознат съм с реакциите и не виждам някакви негативи”, коментира Михов.

МС реши: НЕК ще продаде част оборудването на площадка „Белене“ на АЕЦ „Козлодуй“

„Не сме имали за цел да правим копие на произведения на други централи. Реализирали сме го като част от нашата програма”, допълва Михов.  

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.