"ГЕРБ искаше да й отмъсти за Костинброд, аз не позволих", заяви още премиерът

"Никой не е помагал на Манолова повече от мен. Тя идваше често не само при мен, но и при министрите. Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала много по-малко при мен по времето, когато е била кмет. ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, аз не позволих. Всички нейни закони през целия ни мандат бяха приети, въпреки съпротивата, която имаше и в ГЕРБ, и в парламента. Единствените претенции, които имаме спрямо нея, са свързани в интервюто, в което казва, че държавата я саботирала и репресирала. Няма как да те репресира държавата, когато всичко, което поискаш, ти се случва". Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар на кандидатурата на омбудсмана за кмет на София. Изявлението му бе направено по време на съвместна пресконференция със СДС за предстоящия местен вот.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Борисов пожела коректна кампания. "Надявам се да проведат една коректна кампания. И двете са умни, отговорни. Няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участват в нея. Не е честно да се скриеш зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи”, каза още министър-председателят.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Фандъкова за кандидатурата си за нов мандат

“Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е елементарна, за съжаление. Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира”, каза Борисов по повод обвиненията, че е пратил хора да следят Манолова, докато си прави прическа.

Изразеното желание на Фандъкова да работи с изцяло нов екип, Борисов коментира така: „Тя безспорно е много почтен човек. Едва ли някой се съмнява в нея. Всички, върху които тегнеше съмнение, съм накарал да ги махнат и да си избере тя хора за листата, с които да работи впоследствие. Пълни права съм й дал за това”.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за шести мандат, обявиха лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов.

"Положителните промени и преобразуването на Северозапада трябва да продължи. Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур", заяви Живков. И подчерта, че за него е важна подкрепата на правителството и лично на премиера.

Мая Манолова: Кандидатирам се смело и почтено, утре подавам оставка (ВИДЕО)

"Амбициите ми са свързани с жизнения стандарт, с развитието на града и на общината, така че да има доста по-големи резултати за хората", допълни Живков.

"Има още градове, в които текат преговори как да се направят листите. На места има и местни коалиции. Избори като избори. Ще е лошо, ако загубим от БСП. Да видим кой ще е техният кандидат за София”, каза още Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.