Участник в него е и друга певица - Мариана Попова

Познати имена от шоубизнеса - като Анелия, Криско и Мариана Попова са част от инициативния комитет, който издига Мая Манолова за кмет на София. Председател е Никола Вапцаров, известен от протестите срещу строежа на небостъргача "Златен век". 

Манолова избра нетрадиционен начин да представи кандидатурата си. Качи се на висока тераса на НДК. И обяви, че София е обвита в корупция. Не се управлявала от кмет, а от изпълнителен директор. Вече бившият омбудсман няма да прави партия. Няма да има и своя листа за София. „Ако бъде избрана за кмет ще управлява с общински съветници от другите партии. София не е нито лява нито дясна, София е обвита в корупция... вотът е това ,което паникьосва управляващите”, заяви общественият защитник в оставка.

 

 

Мая Манолова подаде оставка като омбудсман

Според Манолова София е непочистена, неуютна, диша трудно, презастроена е и трудна за придвижване. Това я мотивирало да се кандидатира за кмет.  „3400 български граждани са последните, пред които властта се отчита, като омбудсман не можех да променя това. В София само акулите са в свои води, затова виждаме перките им в центъра на София, основната вина е на ГЕРБ, която в схеми управлява града вече 14 години”, коментира тя.

 Председател на Инициативния комитет е Никола Вапцаров- един от активистите срещу строежа на Небостъргача - Златен век. Вапцаров бе и заместник-кмет на осъдената на първа инстанция кметица на „Младост” Десислава Иванчева. „Искаме следващия кмет да се бори за интересите на всички софиянци, да управлява прозрачно публичните средства”, обясни Никола Вапцаров, председател на Инициативния комитет.

Зад Манолова застават, певци, режисьори, бивши кадри на НДСВ, майки на деца с увреждания и медицински сестри от протестите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.