700 работници са мобилизирани да лъснат града за тържествата по случай 6 септември

Пловдив се готви за тържествата по случай 6 септември. По традиция и тази година паметникът на Съединението в центъра на града беше старателно измит с шампоан. Тази година с мирис на горски цветя.

Десетки работници започнаха почистването на паметника на Съединението в ранни зори. За целта използваха специална вишка. Монументът беше измит от наслоения прах 

„С шампоан с аромат на горски цветя. За миенето специално на паметника използваме 10 литра шампоан и ще отидат някъде около два тона вода”, обясни Иван Стоянов, директор на общинската фирма по чистота в Пловдив.

Освен паметника на площад „Съединение” ще бъдат измити с шампоан и околните пространства. Пейките са боядисани, засадени са нови цветя. Пловдив ще посрещне празника с 400 нови знамена. 7 метрови трибагреници красят входовете на града. Всичките 700 работници на общинската фирма по чистота и паркове и градини са мобилизирани да лъснат Пловдив.

По повод деня на Съединението в някогашната сграда, строена за областното събрание на Източна Румелия, където за първи път се появява лозунгът „Съединението прави силата” е показана изложбата „Пловдив в културната история на България”.

Заради тържествената заря-проверка в деня на Съединението ще бъдат затворени за движение някои от централните булеварди.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.