Тя ще представи програмата си на 17 септември

Превръщането на София в чиста и зелена столица ще бъде основен приоритет в програмата ми за управление на София. Това заяви кандидатът за кмет Мая Манолова в Южния парк, където започна събирането на подписи за издигане на кандидатурата й за местните избори. 

Манолова ще представи програмата си за управление на града на 17 септември, Ден на София, и ще я остави "отворена" до началото на предизборната кампания, така че столичани да я поправят и дописват. 

Мая Манолова се регистрира за участие в местния вот (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите на Манолова превръщането на София в чиста и зелена столица включва освен поддържането, разширяването и създаването на нови паркове, също така и грижата за междублоковите пространства. Те според нея са занемарени и нищо за тях не е направено през последните четири години. Манолова съобщи, че в петък е била извикана от граждани в ж.к. "Обеля" заради поставени ограждения в междублоково пространство, с което се подготвя за застрояване. Манолова заяви, че няма да допусне да бъде посегнато на нито едно междублоково пространство, на нито една градинка, нито една зелена площ и детска площадка.

Движение "България на гражданите" застана зад Мая Манолова

Във връзка с поддържането на чистотата в града, Манолова пита Фандъкова защо процедурата за избор на сметопочистващи фирми се провежда сега, една година преди да изтече договора на вече наетите фирми. "Нямам обяснение защо, след като договорите изтичат през август следващата година, поръчката се прави сега", каза Манолова. По думите й става въпрос за обществена поръчка за близо половин милиард лева за пет години, което ще прехвърли и мандата на следващия кмет. Манолова каза, че иска столичният кмет Фандъкова да даде отговор на този въпрос, защото процедурата е открита от нея. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.