Какви са причините за инцидента?

Парашутист се бори за живота си след скок на летище край монтанското село Ерден. Мъжът се е приземил в ограда на бунгало, след като скочил от 3000 метра височина.

Парашутистът е бил с група и инструктор. "Не е имало проблем с парашута. Той си го е отворил, а моето задължение е да го проверя. След като се е качил в самолета, инструкторът е бил с него, въпреки че може да скача и без негов контрол", каза собственикът на летището Ани Стоименова и уточни, че пострадалият се е отделил нормално от самолета.

По думите ѝ мъжът имал лек хематом на главата. "Коленете му бяха ударени и видях, че няма счупване. Той започна да се превива и разбрах, че има проблем с корема", каза още Стоименова.

След смъртта на парашутист: Провеждат ново военно учение на Летище Чешнегирово

Няколко операции незабавно са направени на 30-годишния парашутист. "С тежка коремна травма е - има разкъсване на стомаха, на тънки и дебели черва. Операциите минаха добре и в момента мъжът е в реанимация", заяви началникът на отделението по хирургия в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" - Монтана д-р Красимир Каменов. Той допълни, че животът на парашутиста все още е в опасност.

Представителят на летището Ангел Стаменов обясни, че е дошъл на мястото на инцидента преди да пристигне линейката. "Касае се за класическа грешка на самия парашутист и не е ясно защо, след като е заел позиция за приземяване, е направил завой на 180 градуса и е тръгнал в обратна посока", коментира Стаменов.

Раненият има около 90 скока и е лицензиран. Работата на полицията по случая продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.