Темата коментират експертите Красимир Георгиев и Владимир Тодоров

"Лично аз съм бил свидетел как родителите си возят детето между облегалките на предните седалки и при едно спиране, то изхвърча през стъклото. Няма никаква реакция от полицията за това, че детето се вози без детско столче". Така Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България коментира инцидента с починалото 12-годишно дете на подбалканския път София - Бургас.

Дете е загинало при катастрофа край Казанлък (СНИМКИ)

В ефира на "Здравей, България" Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи обясни, че след тежката катастрофа в Своге, е задължително всички автобуси да имат колани. "Имаше реакция на автобусния бранш, които казаха, че е трудно и скъпо. А децата във всички превозни средства трябва да бъдат в детска седалка. Катаджиите пък трябва да стоят пред училищата и детските градини", каза още Тодоров и уточни, че контролът с камерите има сериозен ефект.

По думите му в района на Стара Загора има отсечка от около 90 км, която изнервя шофьорите заради ограничението на скоростта. "Решението е да се остави вълнообразната лента с 90, а лявата лента, която позволява, да бъде 120, т.е. да има разделение", коментира Тодоров.

Георгиев смята, че знакът "препоръчителна скорост "върши чудесна работа". 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.