Пострадалият твърди, че върху него се нахвърлили 7 души

Момче е било жестоко пребито след аматьорска футболна среща в София. Калоян Тилев е с няколко избити зъба и комоцио, след като тийнейджъри от противниковия отбор му нанесли десетки удари в главата.

„Зъбите ми са реимплантирани. Венецът ми е зашит. Болката вече отшумя. От комоциото при дневна светлина все още се чувствам замаян, болят ме очите”, каза пострадалият Тилев.

Пребиха с бухалки ученици от Велико Търново

По думите му провокацията е дошла от другия футболен отбор по време на мач в събота вечерта. „Срещата се организира чрез Facebook. Дойдохме на игрището. Всичко започна нормално. По време на мача те започнаха да се държат по-грубо и да ни провокират. На това аз отговорих с малко по-остри влизания и вероятно затова ме нападнаха след мача”, каза още Тилев.

След края на мача заплахите стават факт. Осем момчетата от футболен клуб „Зенит” нападат Калоян с удари по главата. „Аз нямах никакъв шанс срещу тях, защото те бяха осем човека”, допълни Калоян.

Заловиха двама за убийството в столичния квартал „Изгрев”

„Ругаеха ни, заплашваха ни по време на мача, че ще ни убият. Ние си мълчахме и не искахме да се стига до ексцесии”, разказа един от съотборниците на Тилев - Мартин Заков.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.