Светът е толкова засукан, че хората вече трудно могат да различават доброто от злото, смята актьорът

След няколко хитови театрални спектакъла по текстове на Хайтов, Мариус Куркински реши направи киноверсия на разказа „Засукан свят”.

„Светът е толкова засукан, според Хайтов, че хората вече трудно могат да различават доброто от злото. Той ми дава сила и усещам, че имам корен. Хората на театъра сме по-склонни да летим в облаците. Той ми дава приземяване, което е необходимо. Необходими са действия. Киноезикът изисква действие. Светът е много засукан наистина. Изкушенията са много и борбата е голяма. Злото не е случайно. То работи много програмирано и трябва стабилен отпор”, подчерта актьорът.

Според Мариус Куркински, въпреки че „Диви разкази” на Хайтов са вече на повече от 50 години, няма разлика в нравите на хората и агресията върху човешкото същество. „Спасението е в малките общества, в семейството, във възпитанието в семейството. Съзнавам, че родителите са много притеснени и не са пред децата си в такава форма в каквато биха искали да бъдат, понякога децата искат неща от тях, които те не могат да им дадат, но трябва да има лишения от капризи и придобивки. За мен другото спасение е във вярата”, добавя актьорът.

Какво още сподели Мариус Куркински вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.