"Пътна полиция” ще следи за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици

Хиляди българи тръгват на отново на път за втората серия почивни дни през септември.

Натоварен трафик: Километрична колона от автомобили между Банско и Симитли

“Пътна полиция” ще следи за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици. Камери за скорост ще бъдат поставени на всички натоварени пътища в страната. Засилени проверки ще има и на автобусите, най вече за използването на предпазни колани.

Катастрофа затруднява движението по пътя Плевен-Русе

От Агенция „Пътна инфраструктура” обявиха, че движението по магистрала „Хемус” в тунел „Витиня” ще се осъществява в едната тръба, реверсивно. 

Сериозният трафик се очаква да започне от този следобед. На няколко места в страната се извършват ремонти. За това от Пътна полиция призовават да проверяваме информацията за тях на сайта на АПИ.

Традиционно най-натоварените участъци са пътя към Гърция, магистралите „Тракия” и „Хемус”. Целият ресурс на КАТ ще бъде изваден на пътя. Основното натоварване се очаква да бъде в петък вечерта.

Натоварен остава трафикът в посока Гърция в отсечката между Благоевград и Симитли към 19 ч. в петък. Обстановката се усложни заради катастрофа между автомобил и бус, пълен с работници. По свидетелски разкази микробусът е навлязъл в насрещното платно и се е ударил в лек автомобил. Пострадали при инцидента няма, а алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни.

Минути след този инцидент, на алтернативния път в същата посока са се ударили два автомобила, без тежко пострадали хора.

На ГКПП „Кулата” не се образуваха колони от автомобили. Трафикът обаче продължава да бъде интензивен, а на моменти се образуват и тапи.

„В готовност сме и сме създали необходимата организация за поетапно насищане на републиканската пътна мрежа с автопатрули и технически средства още днес в ранните следобедни часове, когато интензивността на движението се увеличи. Местата, където се извършват ремонтни дейности, ще бъдат обезпечени с наше полицейско присъствие”, обясни инсп. Петър Соколов от „Пътна полиция”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.