Не участвам на олимпийския принцип, заяви той

Ангел Джамбазки ще се бори от името на ВМРО за кметското място в София. Кандидатурата му беше обявена от председателя на партията – Красимир Каракачанов.

Самият Джамбазки заяви, че ако поеме кметския пост, ще събори незаконните гета, ще отвори Витоша за софиянци, ще преструктурира „Топлофикация” и ако е нужно, ще прекрати концесията на „Софийска вода”.

От ВМРО не отговориха дали биха подкрепили друг кандидат, ако се стигне до балотаж без Ангел Джамбазки.

„Силна кандидатура, наложила се като лидер, с не малък опит като общински съветник. Когато Мая Манолова не е знаела още пътя до София, той работеше по проблемите на София”, заяви Красимир Каракачанов.

„Кандидатирах се, защото София има нужда от отговорно и сериозно отношение. С групата ни общински съветници имаме сериозен опит в Столична община. Аз самият имам опит от 7 години. Не се кандидатирах на олимпийския принцип, кандидатирах се, за да стана кмет”, заяви пред NOVA Джамбазки.

По думите му, ако бъде избран за кмет, има кой да заеме мястото му на евродепутат.  „Трети е Юлиан Ангелов. Той е един от най-грамотните по темата Балкани и външна политика. Нямам никакви съмнения за неговите качества. Четвърти път е Алексаднър Сиди”, заяви Джамбазки.

„Не ми е безразлично какво става в София. Виждам до момента нелепа кампания, с неизпълними обещания”, заяви Джамбазки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.