Вижте какво разказа Светла Караджова за майка си

Тази седмица  Ива Софиянска - Божкова ни среща с дъщерята на първата българка, пробила желязната завеса през 81-ва година и застанала начело на слушателска класация на Радио BBC с песента си. В британската преса гласът ѝ е сравняван с лавина, която оставя безмълвни слушателите. Надка Караджова и дъщеря ѝ Светла са покорили най-престижните световни сцени.

„Продължавам мисията на майка ми  със създадения от нея квартет "Славей". Спонтанно дойде идеята ми да направя конкурс в нейна чест”, каза Светла Караджова.

Тя обясни, че музиката е изкуство, което заема много важна част от живота на семейството ѝ. „Вкъщи само се пееше - баща ми свири на акордеон и когато станах 4-5 клас, ми предложи да отида на конкурс и така се започна. Голямата ми мечта обаче беше да стана архитект", каза още Светла.

„Говори с Ива”: Наталия Гуркова и дъщеря ѝ Джорджия Михалевич

Певицата си спомня, че като малка е компенсирала липсата на майка си по различен начин. „Бяха ми подарявали много подаръци от много държави. На първо място беше работата, а след това празниците. Намирах си различен начин да ми бъде приятно - чрез приятели, в училище, в Музикалната академия пък се чувствах странно", каза още дъщерята на Надка Караджова.

Светла споделя за майка си, че е била винаги много нежна към хората. „Няма случай, в който да е употребила лоша дума към някого”, заяви певицата.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.