Починалото момченце било на 11 месеца

11-месечно дете почина в разградската болница, а родителите имат съмнение за лекарска грешка. Според лекарите обаче то е било диагностицирано и лекувано правилно и се касае за нещастно развитие на ротавирус.

Йоана Николова е майка на три деца. На 15 септември най-малкият й син – 11-месечният Павлин, е приет заедно с нея в оттделението по педиатрия на разградската болница с пневмония.

"На 21 септември ни изписват, препращат в Спешното за направление за Инфекциозно отделение. Оттам ми дават направление и влизаме в Инфекциозно отделени и на третия ден детето почина. В епикризата от Детско отделение пише: диагноза – пневмония. Придружаващи заболявания – няма", разказва Йоана, цитирана от dariknews.bg.

В епикризата от Инфекциозно отделение вече е посочена друга диагноза – Ротавирус. А като придружаващите заболявания са вписани двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия.

40-дневно бебе почина от задушаване в Благоевградско

След 4 дни майката получава нова епикриза от Инфекциозно отделение със същите дати, но с допълнено придружаващо заболяване - Синдром на Рей.

"Той е лекуван. Но не може в едната епикриза да пише, че е здрав, а в други епикризи да е развил двустранни пневмонии, мозъчен оток, остра дихателна и сърдечна недостатъчност. Не са му правени изследвания, за да знаят общо взето откъде са и какво е", твърди Йоана.

Осъдиха 21-годишна жена за смъртта на едномесечното й бебе

По думите на директора на болницата в Разград д-р Гечо Жеков е проведено необходимото лечение с антибиотици. Той посочи, че става дума за аденовирус, който се е развил бързо. 

По случая е започнала проверка в болницата. Категорично становище обаче може да има, след като излязат резултатите от аутопсията. Тя трябва да бъде изготвена до две седмици.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.