Това предупреди ръководителят на работната група на Европарламента Ги Верхофстад

Членовете на Европейския парламент „не са впечатлени” от предложеното от британския премиер Борис Джонсън ново споразумение за оттегляне. Това предупреди ръководителят на работната група на ЕП бившият белгийски премиер Ги Верхофстад.

„Утре ще представим точка по точка причините за това, което не е приемливо в предложението”, каза Верхофстад. „Първата оценка на почти всеки член на работната група изобщо не беше положителна", каза той, като предположи, че офертата на Обединеното кралство не е сериозен опит за постигане на сделка, а усилие да се прехвърли вината за неуспеха на Брюксел.

Борис Джонсън: Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври, каквото и да става

Същевременно главният преговарящ на ЕС за Brexit Мишел Барние заяви, че в новите предложения на британския премиер Борис Джонсън има напредък, но остава да се свърши много работа за постигане на ново споразумение, предаде БТА.

„Има напредък, но откровено казано, остава да се свърши още много работа за постигане на трите цели на предпазния механизъм - без физическа граница, икономиката на остров Ирландия и защита на общия пазар. Ще продължим да работим за постигане на споразумение. Brexit без споразумение никога няма да е изборът на ЕС. Ще продължим да работим с британския екип, но споразумението трябва да спазва трите ангажимента", каза Барние преди среща с лидерите на политическите групи на Европейския парламент.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.