Режисьорът отрича обвиненията

Възобновява се разследването за изнасилване срещу френския режисьор Люк Бесон. Това се случва след разпореждане на съдия от парижкия съд, съобщава БГНЕС.

Прокурорите прекратиха дело на холандско-белгийската актриса Санд Ван Рой през февруари поради липса на доказателства. Нейният адвокат Франсис Шпинер заяви пред AФП в петък, че съдия в Париж е разпоредил да бъде открито ново съдебно следствие за изнасилване, след като тя повдигна нови обвинения.

Актриса обвини Люк Бесон, че я е изнасилил

Припомняме, че Ван Рой заяви пред полицията през май 2018 г., че е била многократно изнасилвана през двугодишен период от 60-годишния Бесон. Тя е една от девет жени, които заявиха, че към тях е имало посегателства или са били тормозени от влиятелния режисьор и продуцент. Бесон винаги е отричал обвиненията.

28-годишната Ван Рой имаше второстепенни роли в „Такси 5“ и „Валериан и градът на хиляда планети“ на Бесон. Тя каза, че е била изнасилена четири пъти, но се е страхувала за кариерата си. За това и не се е оплакала по-рано. Режисьорът нарече обвиненията й „фантасмагории”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.