Там бил паркиран автомобила на известен бракоразводен адвокат

Бомба избухна в гараж на жилищна кооперация в центъра на Монтана. Там бил паркиран нов джип, собственост на известния адвокат Красимир Босев.

Взривиха колата на помощник на частен съдебен изпълнител (ВИДЕО+СНИМКИ)

Взривът, избухнал към 3,15 ч. в нощта срещу понеделник, станал пожар, който опушил апартаменти в кооперацията. Избити са и стъклата на блока. Колата на адвоката е изгоряла напълно. От ударната вълна едната врата на гаража е изхвърчала 10 метра напред. По автомобила и гаража на екипа на NOVA в Монтана също са нанесени щети. Колата е със счупени стъкла и щети по ламарините. Стената между гаражите е паднала. 

 

 

 

 

 

 

Бомбата е избухнала на метри от газопровод. За щастие жертви няма. Страшният взрив събудил живеещи от блока.

„Чухме силен шум, трясък. Събудихме се, станахме и видяхме, че гори“, сподели един от съседите.

Адвокат Босев отказа коментар за случилото се. Предполага, че атаката е свързана с работата му. Той се занимава предимно с бракоразводни дела. „Тези хора са решили, че трябва по този начин да ме сплашат и да ме откажат да защитавам моите клиенти, което аз държа да им съобщя, че няма да стане“, категоричен бе Босев.

Точно преди седмица в блока друг гараж също е бил запален умишлено. Засега не е ясно дали двата случая са свързани. Криминалисти от София пристигнаха да разследват взрива. Намерили са улики, които водят към определено лице като извършител.

„За момента може да се каже, че има заподозряно лице, но не задържано“, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Монтана Олег Димитров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.