Инцидентът стана вчера около 4 часа сутринта

Шофьорът, прегазил 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен, е избягал от мястото на инцидента и продължил да пие в дискотека в града. Дрегерът е показал 2,24 промила алкохол в кръвта му.  28-годишният Георги е получил книжката си през януари миналата година. Съдът в понеделник му постанови мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Срещу младия мъж вече е повдигнато обвинение, за което наказанието е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

„Той е заявил, че не е разбрал какво точно се е случило в 4 часа сутринта. Това са неговите първоначални обяснения”, заяви Ваня Белева- говорител на Окръжна прокуратура Сливен.

Пиян блъсна и уби 16-годишно момиче в Сливен

Подробности за самия инцидент даде инспектор Диян Митев от "Пътна полиция" - Сливен. "Водачът е пътувал от село Тополчане към центъра на Сливен. В 4 часа настъпва тежкото пътно произшествие. Група от младежи са пресичали, като загиналото момиче е било първо. То е поело удара. Водачът не е спрял на място. Продължил е пътя си. Скоростта предстои да бъде изяснена от автотехническата експертиза, но при всички положения е превишена, тъй като,за да настъпи мигновена смърт на пешеходеца,няма как това да се случи при ограничение от 50 км в час”, каза той.

Местните хора разказват, че на мястото, където е станал инцидента водачите не спазват ограничението на скоростта. „Не бързо, направо ненормално карат”, коментира жителка на града.

„Постоянно притичвам. Много бързо карат. Тази седмица имаше полиция тук, ама явно полза няма”, каза младо момиче. То допълни, че преди време в района е била блъсната възрастна жена.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.