Приземният етаж е бил потопен под вода

Българи се оказаха в окото на буря в турския курорт Бодрум. Приземният етаж на хотел буквално е бил потопен под вода. Наложила се е евакуация. След това туристите са преместени в друг хотел. Стаите там обаче били пропити от мухъл и влага. Имало е и хлебарки.

СНИМКИ ОТ СИТУАЦИЯТА В ХОТЕЛА СЛЕД НАВОДНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Сънародниците ни, избрали да почиват в Бодрум, разбрали случайно за евакуацията в хотела им. „По никакъв начин никой от нас не беше уведомен, че това се случва. Разбрахме по чиста случайност. Представителят на българския туроператор не ни съпроводи по време на транспортирането ни до другия хотел, в който трябваше да бъдем настанени. Просто бяхме уведомени и натоварени на един бус". Това разказа пред NOVA потърпевшият Георги Маринов.

Според представители на туроператора обаче, всички гости са били уведомени за евакуацията от управата на хотела. „По време на бедствието имаше около 100-тина наши туристи. Около обяд управата на хотела е уведомила, че се налага спешна евакуация на всички туристи”, каза директорът на туристическата агенция Яна Хитова.

Неприятната случка продължава и след евакуацията. Георги Маринов е настанен в друг хотел, с условия, по неговите думи, опасни дори за здравето.   

„Бяхме настанени в стаи на сутеренния етаж, които бяха под всякаква критика. Като влезеш те лъхва миризма на мухъл. Край нас вървяха хора, които ръсеха против инсектициди”, разказа той.

Проливни дъждове наводниха Бодрум (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Туристите са били преместени не само в този хотел, но и в други два - петзвездни. Сигурна съм, че местейки ги от супер луксозен петзвезден, в стандартен, не им е било комфортно. Това е било за няколко часа. В такъв момент приоритет е сигурността”, каза Хитова.

Георги Маринов и неговите близки, решават на свой риск да се върнат в наводнения хотел. Който осем часа по-късно е напълно възстановен от бурята.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.