И двамата завоюваха квоти за Олимпиадата в Токио

Спортната гимнастика на Олимпиада в Токио ще има български представител. Името му не е типично българско, но във вените на Дейвид Хъдълстоун има и българска кръв. Още по-важното обаче е, че в сърцето му е наша родна състезателка по художествена гимнастика с квота за Игрите в Токио - Ерика Зафирова.

Дейвид е космополитен младеж. Той е роден в Хага, живял е на Kаймановите острови, а в скоро време ще пътува при семейството си в САЩ. "Ще се прибирам за месец, за да се видя със семейството си, за да взема от тях позитивна енергия", каза Дейвид пред камерата на "Събуди се".

Три медала за националите по спортна гимнастика на Световната купа

Той винаги е бил считан за изключителен талант. Преди седмица на Световния шампионат по спортна гимнастика Дейвид извоюва квота за Олимпийските игри догодина, а в Щутгарт неотлъчно до него беше любимото му момиче. Двамата се срещат в зала "Раковски", където са базирани тренировъчните съоръжения на националните отбори по спортна и художествена гимнастика. Ерика е едно от златните ни момичета, които на Световното първенство в София миналата година спечелиха олимпийска квота.

"В зала "Раковски" се срещнахме, но аз имах симпатии към нея още преди това. Спечелих сърцето ѝ, въпреки че беше трудно. Заедно сме от година и половина", споделят Дейвид и Ерика.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.