Тя беше упрекната, че е ударила с чин своя ученичка

Бивши ученици и учители се събраха на протест в подкрепа на учителката по физическо възпитание от училището в село Яна, упрекната в насилие. Миналата седмица тя беше обвинена от родители на 11-годишно момиче, че е ударила с чин своя ученичка. 

„Протестираме, за да защитим достойнството на майка ми. Всичко, което се случи е пълна инсинуация и ударено дете няма”, каза Анелия Кръстанова дъщеря на учителката.

Инцидент в класна стая: Удряла ли е учителка своя ученичка с чин? (ВИДЕО)

На 10-ти октомври след спречкване между преподавателя и деца от шести клас, едно от момичетата е прието с наранявания по корема в „Пирогов”. Тогава пред камерата на NOVA Фани Стоянова заяви, че не е ударила с чин момичето. И че самата тя е станала жертва на насилие.

Според дъщерите на Стоянова конфликтът си има предистория. Започнал седмица по-рано, когато от портфейла на майка им били откраднати 300 лв.

„Сезирана е полиция и детска педагогическа стая. Учениците са признали вината си, върнали са й 45 лв, толкова са им останали”, добави Кръстанова.

От полицията потвърдиха за NOVA, че за кражбата има установен малолетен извършител от училището. Сега и учителката, и ученичката твърдят, че са жертви в ситуацията и разполагат с документи за това.

 

Инцидент при спор между учител и ученици в село Яна

В подкрепа на Фани Стоянова пред училището се събраха нейни колеги и бивши ученици.

„Такива сблъсъци между учители и ученици не се случват за първи път. Учениците нямат елементарна култура и уважение към преподавателите. Учителите имаме само задължения, но не и права. Каквото и да се случи за всичко сме виновни ние. Затова съм дошла-да защитя не само г-жа Стоянова, а и престижа на учителската професия”, разказа учител.

„В това училище учениците отговарят, посягат на учителите и всички се смеят на това. Преподавателите не смеят да реагират, защото младежите си водят всички близки и нападат учителите. Не знам как това училище все още съществува”, каза ученичка на г-жа Стоянова.

По случая тече проверка в Министерството на образованието. 

Вълчев за случая с учителката в село Яна: Това е недопустимо

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.