С него се срещна Даниела Тренчева

Само по NOVA, говори Джок Полфрийман. В първия си ден на свобода, австралиецът се съгласи да разговаря с Даниела Тренчева.  Пред камерата ни той обяви, че съжалява за смъртта на Aндрей Mонов.  Заяви и готовност доживот да изплаща на семейството му кръвнина. По негови сметки дължимата сума  била над 1 милион лева. 

„Днеска чух, че някаква полиция е ходила на адреса, на който се регистрирам и не е имало никой. Аз съм излязъл, за да давам интервю с журналисти. В  Бусманци не ми даваха да ме снимат журналисти и сега аз давам интервю, не искам да давам адрес, защото става дума за моята безопасност”, сподели пред Даниела Тренчева австралиеца.

Той сподели, че не се страхува от това, че може да му се случи нещо, след като вече е  извън общежитието в Бусманци. Но въпреки това според него трябва да вземе мерки срещу прояви, подобни на тези, които се случиха по време на мача  между България и Англия.

Полфрийман разказа още, че това не е първото му излизане навън. „Не е за първи път, имал съм отпуска. Първо беше за осем часа 2016 година, после за два дни и пак за два дни. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов. Това не беше целта. За мен целта на тази битка, това не беше битка, беше нападение… моята целта беше да спасява живот на някой, а не да отнема”, каза още той и допълни, че не помни убийството на студента.

В момента той е без документи, невъоръжен и в готовност да се върне в затвора.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.