Становището е изпратено до председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Ръководителите на политическите групи в Европейския парламент подкрепят искането на правителството в Лондон за нова отсрочка до оттеглянето на Великобритания от ЕС до 31 януари догодина или по-рано, в зависимост от това кога приключи ратификацията на споразумението за раздялата. Това се посочва в съобщение на ЕП.

Джонсън и Корбин не се разбраха нито за Brexit, нито за нови избори

Предвижда се дотогава евродепутатите да обмислят внимателно договорените от Европейската комисия и британските власти промени в сделката за Brexit.

Доналд Туск ще препоръча на лидерите в ЕС отлагане на Brexit

Становището на ръководството на ЕП е изпратено до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. По-рано тази седмица той съобщи, че Европейският съвет ще вземе решение "на подпис" по искането на британската страна.

Brexit ще се отрази на благосъстоянието на страните, предупреди директорът на ЕЦБ

През септември председателят на ЕП Давид Сасоли каза, че евродепутатите ще подкрепят ново отлагане, само ако Великобритания предвиди предсрочни избори или второ допитване за членството в ЕС. Тази седмица евродепутатите заявиха, че ще се произнесат последни по договореното споразумение, след като бъде ясно дали текстът получава подкрепата на мнозинството депутати в британския парламент.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.