Най-новият филм на Стефан Командарев „В кръг“ разказва историята на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. Лентата излиза по кината на 8 ноември

Броени дни преди премиерата на филма екипът на продукцията, заедно със Синдикалната федерация на служителите на МВР, стартират кампания, в която всеки може да сподели своята история, свързана с полицията.

Докато върви кампанията, за да усети истинската тръпка на полицейската работа Васил Василев-Зуека стана част от екипа на Пето Районно Управление –София.

„С г-н Зуека не се бяхме срещали лично по поводи, свързани с нашата професия. Но го познавам от много комедийни сериали и много го харесвам като актьор. Интересно ми е да разбера как се е справил с тази сериозна задача – да влезе в ролята на истински полицай. Това, че не си носи униформата, не е проблем. Може да кажем, че работи под прикритие“, разказа инспектор Валентин Буцов от 5 РУ-София, който патрулира в компанията на обичания актьор.

„Последният път, в който съм посещавал районно управление, бях именно в 5 РУ. Трябваше да присъстваме на една оперативка, за да разберем как се разпределят задачите и за да ни въведат в служба. Филмът трябваше да бъде максимално реалистичен. Аз и Стоян, моят колега, с когото играем ролите на патрулиращи полицаи, трябваше да задържим един мъж, който заплашва да се самозапали пред жилищен блок. Само че мъжът не е кого да е, а Герасим Георгиев-Геро, който е леко извънгабаритен за нашата категория. Когато дойде момчето, което трябваше да ни научи как да му извием ръцете, за да му сложим белезници, попита изненадан: Ама вие ли ще го задържате?!“, споделя шеговито се Зуека.

„Филмът вълнува много силно. В него има разказани много силни човешки истории“, споделя Зуека пред инспектор Буцов.

Какви тънкости от полицейската професия разкри пред Зуека инспектор Буцов, коя е най-страшната история в кариерата му до момента, кои са най-сериозните проблеми, с които се сблъскват полицейските служители и най-трудните решения, които служителите на реда се налага да взимат, гледайте във видеото на „Здравей, България“.

„В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.