Тя пребори конкуренцията на много омъжени красавици

Българката Яна Средкова спечели престижната надпревара "Мисис Европейски съюз". Тя пребори конкуренцията на омъжени красавици от Англия, Испания, Франция и другите големи държави, за да стане №1 на Стария континент.

"За първи път българка е "Мисис Европейски съюз". Няма парична награда, но разчитаме само на признанието. Конкурсът се проведе в Лас Палмас и бяхме 25 момичета на брега на океана. Битката започна преди 3 месеца, когато беше подготовката за самия конкурс. Като отидеш на място, има комисия, която те наблюдава", каза Яна Средкова за конкурса.

По време на надпреварата Яна е наблегнала върху темата за домашното насилието. "Това нещо не трябва да остане скрито, защото последствията могат да бъдат необратими. Имала съм неприятности, когато съм била на 25 години в моето семейство", каза още Средкова.

По думите ѝ тя се е явила на конкурса, защото е искала да изпита тръпката от такова събитие. "Никога не съм била на конкурси за красота, въпреки че съм много фотогенична. На този конкурс се явих със самочувстиве, че съм постигнала сама нещо в живота. Отключих болестта на Хашимото и лекарите казаха, че няма да имам деца, но за мое щастие, забременях за втори път", добави Яна Средкова.

Репортер: Краси Боев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.