Той посочи, че хората, които не гласуват, подпомагат статуквото

"Гласувах за един добър кандидат за кмет на София, енергичен, млад човек". Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, след като упражни правото си на глас в 134 СУ "Димчо Дебелянов" в столицата, предаде БТА.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Гласувах за това, че е крайно време да се разбере, че София не е само центъра и жълтите павета", каза още вицепремиерът. Той изтъкна, че в столицата живеят близо 2 млн. граждани, като по-голямата част от тях са в крайните квартали, бетонните комплекси и в селата и именно там трябва да се обърне много повече внимание.

Председателят на ВМРО заяви също, че е гласувал за "повече ред и сигурност, за разбиването на гетата и интеграцията на жителите им". Той посочи, че хората, които не излизат да гласуват с мотива, че никой от кандидатите не им харесва, практически подпомагат статуквото, купения вот, вота от гетата, корпоративния вот.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

"Крайно време е да разберем, че нашите проблеми са в нашите ръце - като българи, като граждани и, ако ние не гласуваме, други хора срещу 30 лева, срещу определен етнически или религиозен натиск, предопределят нашето бъдеще", коментира Каракачанов.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.