Те влязоха в спор кой е отказал диспута преди втория тур

Дебат между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова засега няма да има. ГЕРБ и независимият кандидат, подкрепен от БСП, влязоха в спор кой е отказал диспута преди втория тур. Управляващите пък обявиха, че се опасяват от манипулации преди втория тур на изборите.

След заседание на изпълнителното бюро от ГЕРБ обявиха, че очакват „Костниброд” 2 в неделя.

„Имаме данни за по-сериозни предстоящи опити за компрометиране на изборния процес на втори тур в аванс и че ще има опити той да бъде представен като подменен, корумпиран, купен,  и т.н., особено в София”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Фандъкова и Манолова в предизборен дебат по NOVA (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отговорът дойде не от централата на БСП, а от Мая Манолова. „Г-жа Фандъкова е пълен хегемон в ромските квартали. Къде са правоохранителните органи? Те стигнаха до Несебър, но не стигнаха до „Филиповци” и до квартал „Христо Ботев”, каза тя.

От ГЕРБ заявиха, че въпреки многобройните покани от различни страни, Мая Манолова е отказала дебат с Йорданка Фандъкова, с която е на балотаж за столицата.

„Г-жо Фандъкова, готова съм за дебат с Вас. Лице в лице. Без да се криете зад екипи, проекти, съветници”, заяви Манолова.

„Готова съм за всеки терен, който тя посочи, включително за Международната космическа станция ако за нея това е неутрален терен”, каза още тя.

„Ние още в понеделник отправихме призив към българските национални телевизии, за да можем да организираме един дебат, който да е с ясен регламент. Г-жа Манолова отказа дебата”, каза Малина Едрева  - председател на софийския предизборен щаб на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.