Тя била измръзнала и дехидратирана

Туристка оцеля два дни в гумена лодка, носена от вълните в Егейско море, като яла бонбони, съобщи БТА. 45-годишната Кушила Стейн от Нова Зеландия помагала на британец да закара яхтата си от Турция до Атина. По време на пътуването тя решила да се разходи с гумена лодка, но на връщане към яхтата изгубила едно от веслата си, а силният вятър я отнесъл навътре в морето.

Мъж оцеля след падане от 57 метра в Ниагарския водопад

Инцидентът се случил в петък, а собственикът на яхтата съобщил за изчезването на Стейн в събота сутринта. Шест плавателни съда и един хеликоптер, както и подводен дрон били изпратени да я издирват. Новозеландката била открита в неделя на 101 километра северно от Крит. Нейната майка заявила за новозеландски медии, че дъщеря й е тренирала оцеляване в морето и може да опази живота си. По време на 37-часовото си изпитание Стейн се препитавала с шепа бонбони, а за да се стопли, се увила с найлонови торбички.

ДИВОТО ЗОВЕ КЪМ ДЖУНГЛАТА: Българин абсолютно сам покори дивата Амазония

Като опитен моряк Стейн си сложила на главата червена торбичка и използвала огледало, за да привлече вниманието на евентуални спасители. Освен това тя написала на лодката името на майка си и данни за контакт с нея, опасявайки се, че може да не оцелее.

Намериха оцелял пътник три дни след трагедията в езерото Виктория

След като бреговата охрана я намерила, Стейн била откарана в болница с измръзване и дехидратация. Когато я спасили, тя се обадила на майка си и казала: "Остана ми само един бонбон, мамо!"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.