Часове след като историята влиза в новините, много хора са се свързали с болницата и са заявили желание да осиновят Джуванино

Бебе с рядко кожно заболяване, което не позволява то да бъде изкарвано на пряка слънчева светлина, бе изоставено в италианска болница, съобщава „Би Би Си”, позовавайки се на италиански медии.

4-месечното дете на име Джуванино страда от „Ихтиоза на Арлекин” – генетично заболяване, което причинява сухота на кожата по цялото тяло.„Ихтиозата на Арлекин” засяга 1  на милион души. Медицинските сестри в болничното заведение се грижат за детето още от раждането му през август, но това не може да продължи дълго.

Бебе на годинка почина при пожар в къща край Плевен

Към момента липсва информация, защо никой не може да се свърже с родителите и защо те са изоставили новороденото.„Не знам причината, но едно е сигурно – детето е изоставено и не мисля, че ще бъде потърсено”, коментира една от сестрите, грижили се за него, която иска да остане анонимна.

Персоналът на болницата в Торино поема грижата за Джуванино присърце и се опитва да му осигури всичко от което има нужда. „Надяваме се скоро той да си има своя собствена стая”, коментират те.

Само часове след като историята влиза в новините, много хора са се свързали с болницата и са заявили желание да осиновят Джуванино. Властите обясняват, че ще разгледат всички молби и ще вземат най-правилното решение за момчето.

Превод: Тони Господинов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.