Пострадалата е без опасност за живота

Трамвай излезе от релсите и блъсна жена в близост до Съдебната палата в София. По първоначална информация стрелка от релсовия път не е превключила добре и това е довело до дерайлирането на мотрисата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Трамваят се движел от улица „Граф Игнатиев” към пл. „Македония”. За да продължи по маршрута си ватманката слязла и ръчно преместила стрелките. „Тя не е успяла да отвори стрелката по нормалния начин, който е в минаване на позиция на ток”, коментира зам.- директорът на „Столичния електротранспорт” Иво Василев.

От „Столичния електротранспорт” предполагат, че ватманката вероятно не е затегнала добре съоръжението. При преминаването на мотрисите, то се е разтресло и стрелките са се върнали в първоначалното си положение.

„Би следвало ватманът да го е видял, още повече като е слязъл. Трябвало е да се съобрази и да подходи много по-внимателно, отколкото в случая”, добави Василев.

Ватманката не е с дълъг стаж, но не е и сред младите и неопитни, разказа  заместник-шефът на столичния транспорт. Предстои да бъде изяснено кога от звеното за поддръжка на стрелките за последно са почиствали съоръжението. 

Никой от пътниците не е пострадал. При излизането си извън релсите обаче, задната част на мотрисата помита жена, застанала на тротоара. Пострадалата е откарана в „Пирогов”. От болницата уточниха за NOVA, че е прегледана, а счупеният ѝ крак ще бъде опериран.

На този етап няма опасност за живота ѝ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.