Премиерът присъства на церемонията по връчването на наградите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“

„Последните 10 години вървим все нагоре“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемонията по връчването на наградите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“. Премиерът уважи престижния бизнес форум и пред участниците изтъкна положителното икономическо развитие на страната ни. Борисов цитира данни на Световната банка, според които единствено България бележи възход през последните 10 години. Той увери, че данъците у нас ще се запазят.
 

„Тази вечер сме се събрали на едно мероприятие за добри новини. Искам да благодаря на всички вас, които със своите умения и предприемчивост давате възможност икономиката да расте. Много лесно се проследява развитието на една държава и може да видите кога е бил застоят в България“, каза премиерът, цитиран от DarikNews

Борисов: Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той увери, че въпреки голямата задлъжнялост в световен мащаб, страната ни се стреми да харчи „внимателно и пестеливо“, но същевременно инвестира в основните си приоритети. За пример той даде големите инфраструктурни проекти в София, както и строежът на магистралите „Европа“ и „Хемус“.

Борисов: Магистралите в България са безплатни - това е един от големите ми грехове (ВИДЕО)

„Два огромни газопровода – един за втечнен газ, за да ни даде реалната газификация и един транзитен, „Балкански поток“, продължи да изрежда премиерът. Той припомни, че само за последните няколко години страната ни е похарчила милиарди левове в различни проекти. „Всичко това и пак сме на излишък", категоричен бе Борисов. 

„Мощно инвестираме в здраве, спорт, култура, археология“, завърши изказването си министър-председателят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.