Крадлите успяват да отмъкнат мобилен телефон на стойност над 2000 лв.

 Жена беше обрана от джебчийки в столичен магазин за дрехи. Крадлите успяват да отмъкнат мобилен телефон на стойност над 2000 лева. Тя пожела да запази анонимност.

„Крия лицето си от страх. Говори се, че зад такива момичета стоят добре организирани мъже”, споделя обраната жена пред камерата на NOVA.

„Не съм усетила бутане или дърпане, просто съвсем професионално едната е отмъкнала телефона от чантата ми. На камерите се вижда, че може би са правили няколко опита, като крайният е успешен”, допълва тя.

Жената споделя, че се е върнала в магазина да разгледа записите от камерите. Собственикът пък споделя, че тези случаи са чести. Конкретните момичета са познати на управителя и са били засичани в магазина и друг път.

 

 

„От записите се вижда, че момичета са млади, добре облечени и много умело прикриват лицата си от камерите. Те си правят параван от дрехи, като той пречи на камерата да види действията им. Приличат на съвсем обикновени жени, които разглеждат дрехи в магазина”, поясни жената.

Три дни по-късно потърпевшата вижда джебчийките в скъпа кола, но не осъществява контакт с тях.

Въпросните момичета са били видени и в съседен магазин. Потърпевшата разговаряла с охраната на столичен мол, намиращ се в близост до мястото където е обрана, като той й споделя, че е наясно с какво се занимават двете жени.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.