Засиленият контрол ще продължи до 20 ноември

Започва вторият етап на акция „Зима”, обявиха от Пътна полиция. Този път във фокуса на проверяващите ще бъде готовността на шофьорите за студения сезон, особено - зимните гуми. От полицията ще започнат да глобяват още от сряда.

Въпреки високите температури - полицията с акция „Зима"

Друг акцент във втория етап на акцията са пешеходците  - дали пресичат правилно и дали шофьорите отнемат предимството им. 

За последните два дни при инциденти на пътя са загинали четирима пешеходци. Затова от Пътна полиция настояват те да са видими на пътя и да не са с тъмно облекло, докато се движат по улиците.  

 

Как да подготвим колата си за зимата?

„За последните 10 дни са установени 43 504 нарушения са установени. От тях близо 20 000 са за нарушаване на скоростните режими, а 17 000 са за други нарушения. Определено можем да кажем, е българинът много бърза. Фишовете обикновено са свързани с оборудването на автомобила, с техническата изправност на автомобила. Изключително често нарушение е неизползването на обезопасителен колан”, заяви Мария Ботева от Пътна полиция.

АКЦИЯ „ЗИМА”: Солени глоби за нарушителите

Засиленият контрол в рамките на втория етап от акцията ще продължи до 20 ноември. От 21 до 30 ноември ще се проведе и третият етап. Тогава полицаите ще следят основно за техническата изправност на автомобилите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.