Потърпевши разказват, че имат дори сметки за период, в който са нямали вода

Вече 8 месеца живеещите на ул. „Петър Берон” в бургаският квартал „Победа” са без вода. Причината са натрупани огромни сметки към водоснабдителното дружество на хората от квартала, заради което ВиК-Бургас прекъсна водоподаването в края на месец март.

Част от потърпевшите обаче са изрядни - имат нотариални актове за имотите си, както и разкрити партиди, плащали са си редовно сметките,но въпреки това са без вода. Дори печелят съдебно дело срещу дружеството – вода обаче още нямат.

 

 

„Вода няма. 8 месеца вече сме без вода, при условие, че всички документи са изрядни и си плащаме редовно. Имаме дори и спечелено дело, а все още развитие няма”, обяснява Анушка Аладин, която е от засегнатите изрядни платци. Тя допълва, че ежедневно използват туби и бидони за да поддържат нормалните си хигиенни навици.

Перник излиза на протест

От ВиК казват, че на този адрес е имало няколко открити партиди, което било нарушение. Липсвали и някои документи. „Щом съдът е решил в наша полза, значи е преценил, че имам всички документи”, допълва Анушка

„Пълним вода 2 пъти седмично. Плащаме си водата и бензин за транспорта. Казват ни, че всичко е наред с плащанията и документите, но по думите на кметицата ние сме били изкупителна жертва”, разказва Аладин Аладинов.

Други потърпевши разказват, че имат сметки за период, в който те са нямали вода. Не дошъл и инкасатор, който да провери данните на водомера.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.