Майки на деца с увреждания и евреите в България искат оставката му

Майки на деца с увреждания се събраха пред Народното събрание, за да протестират срещу избора на Валери Симеонов за заместник -председател на парламента. 

Преди година, Симеонов се обърна към тях с думите „кресливи жени с уж болни деца”. Това му костваше и поста на вицепремиер.

„Надявам се като цяло това назначение да е достатъчно обидно за много хора в тази държава, защото този човек и неговия език, който той използва не е възможно да се случва в една европейска държава”, казва Аделина Банакиева.

„Всеки има право на протест в България.  Не ме карайте да коментирам случай който е приключил преди една година. Мисля, че моето поведение беше достойно, за да не нося някакви негативи на правителството аз си подадох оставката. Случаят е приключен”, каза Симеонов.

Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС

Малко по-късно, срещу избирането на Валери Симеонов се обяви и Организацията на евреите в България, а причината е езикът на омразата, който лидерът на НФСБ използвал.

„Народното събрание избира човек, който през годините доказа, че не само не споделя демократичните възгледи на нашето общество, а напротив, използва непрекъснато езика на омразата. И това за нас наистина е непонятно и няма как да го приемем”, коментира Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.