Премиерът и лидерката на опозицията влязоха в политически сблъсък

Политически сблъсък между премиера Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Борисов дойде в парламента, за да отговори на въпроси на лидера на опозицията. В центъра на престрелките се оказаха Шенген, болничните и медийни публикации, че Борисов е летял за конференцията на ЕНП в Загреб с държавния самолет. 

„Първата снимка показва Себастиан Курц пътуващ в икономична класа на общите авиолинии. А Борисов с държавния самолет. Държавната машина, с държавните символи, пътува на партийно мероприятие. Колко такива добавки, за колко пенсионери струва този полет на държавни разноски за партийно мероприятие”, попита Корнелия Нинова.

Приземиха аварийно правителствения "Фалкон" с премиера Борисов на борда

„Себастиан Курц в момента не е никакъв. Той не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет. Премиерът на Гърция беше с правителствен самолет. А за съжаление ние щяхме да се пребием с тоя „Фалкон” и ми беше свободен само „Еърбъс”-а. Понеже ми задавате такъв въпрос – колко струва, примерно, пътуването на президента Радев до Китай, за колко заплати или пенсии?”, отговори на свой ред Бойко Борисов.

„Не може да ми оспорвате правото да ви искам оставката. На правителството и вашата. Говоря от името на 1 млн. българи, които са подкрепили БСП за България”, опонира му соцлидерката.

„Аз, за разлика от вас, два пъти съм си я давал и съм напускал парламента. А вие излъгахте този 1 млн., че ще си дадете оставката и след една седмица казахте – няма да си я давам. Има една хубава поговорка, че в къщата на обесения въже не трябва много да се размахва”, отвърна й премиерът.

Видео: БГНЕС

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.