Легендата на българското кино си отиде на 76-годишна възраст

Известни личности от обществения и културен живот изказаха съболезнования на близките на легендата на българското кино – Стефан Данаилов. Обичаният български актьор си отиде в сряда на 76-годишна възраст. Сред изказалите съболезнования са колегите му от НАТФИЗ премиерът Бойко Борисов, министърът на културата Боил Банов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

СНИМКИ НА ВЕЛИКИЯ НИ АКТЬОР ВИЖТЕ ТУК

В памет на Данаилов днешните заседания на Министерския съвет и Народното събрание започнаха с минута мълчание.

Почина легендата на българското кино Стефан Данаилов

"Напусна ни нашият скъп приятел и колега, големият актьор и човек - Стефан Данаилов. Ще го запомним с неговото обаяние, талант и артистичност. Той изгради завладяващи образи както на сцената, така и в знакови за филмовата история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на целия народ. Съприкосновението с неговия талант беше истински празник", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева. 

Мариус Донкин: Данаилов беше човек, който наистина разбираше хуманността

Стефан Данаилов влагаше енергия и отдаденост в дейността си като народен представител в 6 парламента и като министър на културата в мандата на 40-тото Народно събрание. В настоящия парламент Стефан Данаилов бе народен представител от групата на "БСП за България".

Почина легендата на българското кино Стефан Данаилов

"Със Стефан Данаилов си отива една епоха! Скърбя дълбоко за един голям талант, за един голям актьор и скъп мой приятел. Неговият въздух ще ми липсва много, но духом винаги ще сме заедно! Сбогом, Стефане!", каза председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов. 

"Разделихме се със Стефан Данаилов - един от най-обичаните актьори на нашето съвремие. Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние. Беше изпълнен с усещане за дълг към околните и не остана безразличен към ежедневието на българите. Стефан беше и си остава наш учител по непресторено рицарство. Нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, и на всеки успя да покаже колко силна е светлината на обичта. Дълбок поклон!", написа президентът Румен Радев в профила си във Facebook.

"Той ни водеше навсякъде със себе си. Ние бяхме не просто негови студенти, ние бяхме негови деца. Той знаеше всичко за всеки. Винаги. Той тайно плащаше семестриалните такси на закъснелите студенти, той поръчваше пица за всички на рождените ни дни, той водеше всеки болен за ръка до лекар и чакаше с него в коридора. Той беше нашият Мастър. Учителю, сбогом. Благодаря ти от сърце за всичко! Ще бъдеш с любимата си Мария. Тя те чака", написа в трогателен пост във Facebook звездата от сериала "Откраднат живот" Ралица Паскалева.

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Стефан Данаилов. Поклон пред паметта му!

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.