Според хората трябва да бъде настанен за лечение

Психично болен мъж заплашва с газов пистолет и мачете съседите си в столичния квартал „Люлин”. Живеещите в блока споделят, че Валентин Ставрев се разхожда със спринцовки, нунджако и противогаз. Правил си и самоделни ножове. Около 70 души са се оплакали колективно от него, но мъжът не е настанен за лечение. Валентин страда от параноидна шизофрения. За него се грижи само леля му. Мъжът за малко не я удушил при поредния скандал в сряда. На метри от блока, в който живее Валентин, има училище и две детски градини.

ПСИХИЧНО БОЛЕН УБИ МАЙКА СИ: Адекватна ли е грижата за пациентите?

„Явно си въобразява, че е полицай. Една вечер ми звъни на вратата и през шпионката видях, че ми показва карта на ФБР. Обикновено иска пари. Звъни ни и през нощта, тормози ни”, разказа в предаването „Здравей, България”

Съседка се оплака, че мъжът я е нападал. „Бяхме близо до входа с дъщеря ми. Изведнъж Валентин изскочи и ни нападна. Сбихме се и избяга”, разказа една от потърпевшите.

Хората споделят, че са го виждали да пръска в блока с лютив спрей и да се катери се и по фасадата. През последната година е лежал два пъти в психиатрия, но според съседите мъжът трябва да бъде задържан за постоянно лечение. 

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.