През 2020 година партията ще отбележи и 30 години от регистрацията си

Това ще стане през пролетта на 2020 година. Настоящият лидер на партията Мустафа Карадайъ обяви, че е нормално да има конкуренция за поста.

Новото ръководство на ДПС ще бъде избрано на 26 април, когато партията отбелязва 30 години от съдебната си регистрация.

“Всеки член в движението за права и свободи е равноправен и да избира и да бъде избиран и да предлага”, заяви Мустафа Карадайъ

Централният съвет на партията направи анализ на годината с два избора - за европейски парламент и местна власт.

Цонев: Наливането на пари в нереформирани системи е най-големият порок на Бюджет 2020

„Безспорно изборните резултати са много добри за движението за права и свободи. Което дава повод и основание да твърди, че няма друга политическа партия която и на парламентарни избори и на избори за членове на ЕС и на местни да има еднакъв изборен резултат”, добави Карадайъ

На анализ беше подложено и посещението на премиера в САЩ. С извода, че е рано да се дават оценки

 „Мисля, че хората, които бяха на посещение в САЩ и самите кадри показаха съдържанието на това посещение. Преди самото посещение имаше ред отрицания, които бяха в основата на самото посещение, така че сигурно коментарите и анализите тепърва предстоят. Да видим какво предстои на държавата”, завърши лидерът на ДПС.

С декларация, ДПС призова за борба срещу арогантността и цинизма на управлението. И поиска конструктивен и надпартиен диалог за гарантиране на нулева толерантност спрямо насилието върху жени и деца.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.