Книгата на 16-годишната девойка се появи през май

Шведската екологична активистка Грета Тунберг беше определенаeна във Великобритания като автор на годината след издаването на първата й книга "No One Is Too Small to Make a Difference" /Никой не е прекалено малък, за да бъде значим/, предаде БТА.

Младата шведка получи отличието от една от най-големите търговски мрежи за разпространение на книги във Великобритания - "Уотърстоунс".

Грета Тунберг ще води празнично предаване на радио Би Би Си

Книгата на 16-годишната девойка се появи по лавиците на магазините в Обединеното Кралство през месец май. Предвижда се и ново издание на сборника й, което ще включи още по-голямо количество нейни изказвания. Тунберг ще стане и временна водеща на предаване на Би Би Си. В него тя ще беседва със своите гости на екологични теми. Програмата ще се излъчва по време на коледните и новогодишните празници в периода от 26 до 31 декември.

Грета беше номинирана тази година за Нобеловата награда за мир. Тя стана известна с емоционалната си реч за опазването на планетата пред ООН в края на месец септември, която получи широк обществен отзвук.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.