Той е откаран в Четвърто РПУ

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, е задържан в София в сряда вечерта, научи NOVA. Той се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. Пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа.

Той обяснил още, че искал да стигне до града с влак, но след това променил решението си. Твърдял също, че не знаел дали полицаите, които са му поискали документи за проверка, са истински или фалшиви.

От полицията дадоха и повече информация за ареста. “Вчера около 18 часа на бул. „Черни връх” екипи на СДВР извършват проверка на два автомобила. Едно от лицата в първата кола е осуетило проверката, поради което е задържано. По случая се работи под надзора на Софийска районна прокуратура”, обясни Веселин Младенов, началник на „Охранителна полиция”.

„При извършване на полицейска проверка в София, синът на Миню Стайков - Стайко, е спрян с брониран автомобил с въоръжена охрана. Отказал е да съдейства и да бъде извършена проверка. Няма да му коментирам репликите, аз ги приемам като подигравка. Той е заявил, че случайно се е качил. Никой не се качва случайно на стоп в брониран автомобил. Той е задържан в столичното 4-то РПУ. Там се охранява от полицейски служители. Предстои доклад на районна прокуратура”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг в Бургас.

„Стайков не е бил водач на автомобил. Нямам данни да е тестван за наркотици. Неговите действия, които предопределят и нашите, Ако беше съдействал и се окаже, че хората  с него притежават законно оръжие, служители са на охранителна фирма и ред други неща, щяхме да му пожелаем лек път. Тъй като той е отказал да окаже всякакво съдействие, се е стигнало до неговото задържане”, добави той.

“В България не живеем във времената на мутрите. Те свършиха. Тези хора, които си мислят, че ще се движат с кортежи, ще нарушават закона, ще отказват да изпълнят полицейски нареждания, ще блокират дискотеки. Ако не са разбрали, че не живеем в 90-те години, във времето на мутрите, ще го разберат по трудния начин”, заяви избраният за главен прокурор Иван Гешев.

Стайко Стайков е с обвинение за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. В началото на годината той обяви, че е бил отвлечен и пребит. През февруари той бе пуснат под домашен арест, а след това му беше наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Той е арестуван за 24 часа за осуетяване на полицейска проверка и се намира в Четвърто РПУ в столицата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.