Районът беше отцепен

Стълбище се пропука в кърджалийско училище. Паднало е и голямо количество мазилка, научи NOVA. Инцидентът е станал по време на тържество на учениците. Те са били своевременно евакуирани, а районът около сградата е бил отцепен. Няма пострадали хора. 

В сряда ще бъде свикан кризисен щаб, на който ще се вземе решение какви мерки да се предприемат. А в следващите дни в учебното заведение няма да се провеждат занятия. На първо време общината ще изгради метално стълбище от външната страна на учебното заведение.

„По време на тържеството един от колегите извика, че стълбите се пропукват. Веднага се мобилизирахме и предприехме незабавни действия, за да изведем всички” , разказа учителката Марияна Василева.

 

 

Училището е построено през 70-те години на миналия век и скоро е било ремонтирано.

„Всички бяха уплашени, защото такова нещо не може да се види всеки ден. Всичко се случи за секунди, по най-бързия начин с класните ръководители учениците бяха насочени към пътищата за евакуация”, каза Златко Атанасов - директор СУ "Отец Паисий" – Кърджали.

„Вече сме възложили проектиране на възстановяване на стълбищните рамена и сме взели решение за изграждане на метална конструкция като стълбище, за да могат децата да го използват”, посочи кметът на Община Кърджали Хасан Азис.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.