Ще се акцентира на хората в напреднала трудова възраст

КРИБ започва нов проект за повишаване на квалификацията на работната ръка у нас. Сътрудници са синдикати и министерството на труда и социалната политика.

КРИБ подкрепя идеята горенето на отпадъци да стане престъпление

Проектът си поставя две специфични цели. Едната е работната среда в българските фирми   да бъде съобразена с възрастовите потребности на различните поколения служители.

Специално внимание ще се отделя на това хората над 54-годишна възраст да имат по-големи възможности за работа. Предвижда се и улесняване на вноса на работна ръка от чужбина. На среща с  вицепремиера Марияна Николова работодателите са обсъдили  отпадането на таксите, които хора с български  произход, но родени в чужбина, плащат, за да работят у нас.

„КРИБ цели чрез съвместни действия на социалните партньори да постигне адаптация към новите условия на труд и променената икономическа среда. Да подобрим състоянието на работещите и работната среда, в която те работят”, каза изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

Марияна Николова обсъди с КРИБ привличането на чужди работници

„Ако мога да определя проекта най-точно бих казал, че това е удар право в десетката. Развитието на човешките ресурси, ще направят бизнеса по-конкурентен”, коментира Петър Начев от Министерството на труда и социалната политика.

 Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.