Той успява да усмихне всички с жест, който му струва 6 лева на килограм

Има хора, които не забравят да благодарят. Правят го по свой, мил начин. Като шофьора от столичния градски транспорт. Той успява да усмихне всички с жест, който му струва 6 лева на килограм.

Мъгла, претъпкани автобуси, лошо настроение. Така изглежда градският транспорт за повечето столичани. Не и за онези, които пътуват по линия 72 и имат късмета да попаднат на Кирил Грозданов. Шофьорът „награждава” с бонбон всеки пътник, който си купи билет.

„По принцип започнаха да ме наричат „Кирчо бонбонката”. В началото беше „Киро билетчето”, сега е „Киро бонбончето”, разказва Кирил Грозданов.

Традициите не са това, което бяха: Влюбени се качват в тролей на сватбата си (ВИДЕО)

Това, което мотивира Кирил е усмивката. „Аз се чувствам много добре, когато дарявам усмивки. Искам пътниците да прекарат времето си при мен така, че да останат доволни”, споделя още шофьорът.

Според Кирил едно малко бонбонче, на символична цена, би могло да провокира пътниците да не пътуват гратис. „Човешкото око е малко ненаситно. Когато види, че някой човек си е купил билет и получи бонусче може би остава с впечатлението, че  и той го иска и затова идва при мен, купува си билетче и получава съответния бонус”, посочи още Грозданов.

За Никулден шофьорът раздава не само бонбони, а и шарани. „Едната изненада беше за жена на около  46- 47 години с малко дете. Извади 5 лева, поиска три билета, дадох и бонбончето и казах, че си спечели голямата награда. Бръкнах в кофата, извадих шаранчето и ѝ го подарих за Никулден. 40 минути по-късно, в обратната посока, се качи възрастна жена. Дойде, извади едно левче и каза: „Да се почерпиш”, а аз я изненадах: „Не, ти току – що спечели голямата награда”, извадих другото шаранче и го подарих”, разказа Кирил.

Ретро трамвай ще създава коледно настроение в София (СНИМКИ)

В автобусите, които управлява  Кирил място има за всички –двуноги и четириноги. „На „Курило” се качи една жена и ми каза, че иска два билета  - за нея и за Стефка. Аз не обърнах внимание, върнах и рестото до 5 лева и потеглих. Поглеждам в огледалото – Стефка и видях, че е коза. Някои хора може да си плащат билет за животните, а други могат да пътуват гратис – аз не обичам така”, сподели Грозданов.

Редовните пътници в автобуса на „Киро бонбончето” вече с нетърпение очакват да видят дали скоро той няма да се превърне и в „Киро Коледата”.

Повече гледайте във видеото. 

Репортер: Николай Беремлийски