Причината – градоначалникът не е спазил законовия срок за заличаване на фирмата си

До дни Общинската избирателна комисия в Благоевград трябва да вземе решение дали да бъдат прекратени правомощията на кмета на града Румен Томов. Причината – градоначалникът не е спазил законовия срок за заличаване на фирмата си и не е уведомил Общинския съвет за предприетите от него действия в тази посока.

Това показват документите, изискани от ОИК, която беше сезирана от бившия кмет  Атанас Камбитов, предава БНР.

Румен Томов: Благоевград ще бъде по-спокоен, а гражданите по-независими

 „Към дата 4 декември справката от Търговския регистър показва, че няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра. Писмото от Общинския съвет показва, че към 12 декември 2019 няма постъпило уведомление от г-н Томов, с което да ги е известил, че е започнал тази процедура по прекратяване на дейността и заличаване на фирмата“, обясни председателят на ОИК – Благоевград адв. Мартин Бусаров.

Днес ОИК проведе ново заседание, за да гласува текст на писмо до кмета Румен Томов. В тридневен срок градоначалникът може да изпрати своя отговор по започналата процедура за  отстраняването му от поста. След това ще бъде взето и решение дали правомощията му ще бъдат прекратени.