Бисер Чаушев е носителят на приза заради работата му като граничен полицай

Тържествената церемония "Полицай на годината 2019", създадена и развита по инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация "Доверие и закрила", се проведе днес от 11.00 часа в зала 6 на НДК. На нея бяха отличени полицейски служители и колективи, постигнали високи професионални резултати през годината.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В рамките на церемонията беше организиран търг на детски рисунки на възпитаници на Детското полицейско управление. Събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Младши инспектор Бисер Чаушев и немската му овчарка Хас е носителят на приза "Полицай на годината" за 2019 г. Наградата връчи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Чаушев е отличен за работата му като граничен полицай в граничния полицейски участък в Момчилград и предотвратяването на незаконно преминаване на мигранти през границата ни.

 

Видео: БГНЕС

„За мен е чест и достойнство, че съм удостоен с тази награда. За първи път се случва граничен полицай да получи приза. Това е голяма чест, която ме задължава и в бъдеще да дам всичко, което е по силите ми и по моите възможности да защитавам честта на България“, каза Чаушев и добави, че Хас е петият му партньор, с който работи от 6 години.

Хас няма да се разлае, ако не е надушил нарушител. Няма да обърка дружеска игра с нападение. Но е обучен да се нахвърли, ако някой застраши сигурността на водача му и всичко това - благодарение на младши инспектор Бисер Чаушев.

„Резултатите говорят сами за себе си.  456 нелегални мигранти са установени в неговата дейност тази година, което е изключително постижение”, каза комисар Стоян Мандажиев - началник на РДГП – Смолян.

Сектор "Измами" при Главна дирекция "Национална полиция" взе колективния приз "Полицай на годината за 2019-та". В серия разследвания, NOVA разказа за телефонните измамници от района на Ветово, Левски, Горна Оряховица.

„Това е част от превенцията. По този начин, от една страна, ние информираме гражданите. От друга страна, показваме по какъв начин телефонните измамници действат, откъде и те стават разпознаваеми и за обществото”, заяви гл. инсп. Златка Падинкова - началник сектор "Измами", ГДНП.

Вътрешният министър Младен Маринов връчи ордена за "Доблест и чест" на новия председател на Антикорупционната комисия и бивш главен прокурор на България Сотир Цацаров.

Маринов коментира и инцидента в АЕЦ "Козлодуй", при който загинаха двама работници и бяха ранени още двама.

"Там става въпрос за производствена авария. В такива случаи се води следствие, което не е от компетенциите на МВР, но става въпрос за авария, свързана със строително-монтажни дейности, което за радост не е свързана с изтичането на радиоактивни вещества".

 

 

Министърът на вътрешните работи благодари и на главния прокурор Сотир Цацаров, че е поискал възобновяване на делото "Чората".