Коментират Стойчо Стойчев и Валерия Велева

От ДПС разпространиха традиционното обръщение на почетния лидер на Движението Ахмед Доган в края на годината. В него той дава добра оценка за представянето на партията на местните избори, което давало капацитет за по-добро представяне на парламентарните избори. Доган говори и за рестарт на демократичния модел у нас.

Доган: Необходим е рестарт на политическия модел в странатa

В студиото на „Здравей, България” речта му коментират политологът Стойчо Стойчев и журналистът Валерия Велева.

„Доган прави доста критичен анализ на 30-те години на прехода и формулира какво трябва да се случи. Какво точно означава рестарт на демократичния модел и как да се случи, лидерът на ДПС не отговаря. Той беше много критичен към всички политически партии на прехода. Възлага надежди на гражданското общество”, каза Валерия Велева.

„Идеята е всички ние да не бъдем пасивни. През последните години се организират все повече групи от активни граждани”,заяви Стойчо Стойчев.

„Ние сме на опашката на ЕС. Миналата година в словото си Доган каза, че е необходимо създаването на програма за ускорено развитие. Това не се случи. Има недоволство сред хората, а партиите не могат да се справят с него. Стигнали сме до един етап на развитие, от който не сме доволни. Трябва да се променят нещата, но не знаят как”, каза още  Велева.

Целия разговор гледайте във видеото