Всеки може да помогне за сбъдването на „Българската Коледа”- със SMS на 1117

Анна Даная е едно от децата на "Българската Коледа". Познаваме се вече четири години.

Обикновено децата първо прохождат и после започват да мечтаят. В това е разликата между Анна Даная и повечето й връстници. Тя е със спина бифида – диагноза, изискваща да измине дълъг и труден път до безгрижното детство. За едно по-добро начало, до семейството й застава „Българската Коледа”.

С днешна дата, Анна Даная е изминала неизмерим път от несъстоялото се безгрижно детство до 5 клас в училище, където не само че не изостава в уроците, но доказва, че каквото зависи от нея, го прави и по-добре от другите.

Детето изостава само там, където изостава самата държава. Засега техника за рехабилитация на нивото на медицината от 21 век има само в една клиника в София. Въпросният апарат е дарен от "Българската Коледа".

Едва свързват двата края майката и бабата на Анна Даная. Те живеят в село Жиленци, Кюстендилско. За тях София е непосилна дестинация. В областния град обаче, възможностите на техниката и апаратурата са изчерпани, тъкмо когато мечтата за прохождане вече е станала постижима.

С „просто трябва” и 280 лева заплата на майката като личен асистент, пътят към София е открит - първо до клиниката на д-р Чавдаров, а от лятото до днес, при  д-р Бонев. По 10 дни в месеца и по 150 километра  - отиване и връщане, на ден.

Докато лекарят визира дългогодишни проекти, детето говори буквално - силите на майка му – и финансови, и физически, се топят.

1500 километра на месец делят Анна Даная от мечтата й да проходи. Всеки SMS в подкрепа на "Българската Коледа" е стъпка към целта. Колкото повече подкрепа събере благотворителната инициатива, толкова повече деца ще получат достъп до съвременни апаратура и грижа в техните краища на България.

Всеки може да помогне за сбъдването на „Българската Коледа”- със SMS на 1117, с телефонно обаждане или с банков превод.