Екшънът се е разиграл през нощта

Двама задържани и пет пометени коли след гонка с полицията в Пловдив. Екшънът се е разиграл тази нощ към 03:00 часа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Полицаи са се опитали да спрат за проверка автомобил със софийска регистрация. Водачът обаче не се подчинил на стоп палката. Започнала гонка с полицията. При нея шофьорът на цивилния автомобил удря пет паркирани коли и чак тогава спира. 

„Вероятно са влезли в завоя поне със 100 км/ч. Поднесла е колата и е ударил няколко коли подред. Ненормална работа”, разказа Стоян Кръстев.

Гонка с нарушител в Пловдив изпрати полицай в болница (ВИДЕО)

От колата излизат трима младежи и побягват. Един е хванат и задържан веднага. Малко по-късно е хванат и шофьорът - 19-годишен, криминално проявен. Преди 3 години той е осъждан за кражба. Имал книжка от година, а колата си купил преди три дни.

Потърпевшият Любомир Андонов се събужда от трясъка на удара и изтръпва от ужас, когато вижда в какво състояние е автомобилът му. Неговата кола е най-пострадала. „Тя е поела удара. Ето 50 сантиметра е влязъл багажникът навътре. Тотал щета”, разказа потърпевшият Любомир.

Неприятният момент идва точно, когато семейството му се готви за най-щастливия миг в живота си. „Чакаме дете. Направо с вързани ръце съм. Сега ще търсим нова кола. Въобще не беше предвиден този разход, но няма какво да се прави”, сподели още Любомир.

Пострадалите се надяват щетите да поемат застрахователите на виновния шофьор. А жителите на район Тракия поискаха пред нощните клубове да има полицейско присъствие.

„Сигурно е шести или седми случай за тази година, в който пияни тръгват от заведение помитат много коли и се опитват да избягат от полицията”, разказа Стоян Кръстев.

И тримата младежи са задържани за 24 часа.