Докога ще се изхвърля смет през балконите на блок "Кармен" в Казанлък?

Отново планини от боклуци пред блок "Kармен" в Kазанлък. Неколкократно сме ви показвали репортажи с тази ужасна гледка, на която ежедневно стават свидетели и пътниците от преминаващия на метри влак.

Боклукът около жп линията е изхвърлен от жителите на блока. Започнала е процедура по събиране на боклуците. От 2 години това се извършва от жителите на квартал „Кармен”. Преди това тези дейности са извършвани от общината. От няколко дена боклуците се събират на камари пред блока.

Наскоро саниран блок в ромска махала тъне в боклуци (ВИДЕО)

„Това не е мястото на тези боклуци. Ние работим това изцяло да бъде премахнато и да бетонираме зад блока, за да се почиства лесно”, заяви Димитър Банев.

Зад блока е сложен цимент преди седмица. Жители на блока, със собствени средства и дарения от църквата, са почистили част от задблоковото пространство. На изчистеното хората продължават да изхвърлят боклуците си.

Започна почистването около потъналия в боклуци блок в Казанлък (СНИМКИ)

„ Хората така са свикнали. Това им е останало като навик. Пасторът дава всичко от себе си. С негова помощ ще престанат да хвърлят, той говори на хората. Живеещите в блока са много, има и много деца”, заяви Асен, който живее в блока.

От общината заявиха за NOVA, че край блок „Кармен” са разпръснали контейнери, които са повече от необходимото. Те обаче не се пълнят. От общината са организирали и сметоизвозването.

Почистването на камарите с боклуци ще бъде довършено в първите дни на новата година. До пролетта, жителите на квартала сами ще бетонират пространството зад блока, за да може да се почиства по – лесно. Обещават да спрат и изхвърлянето на боклуци през терасите. Ако това не спре, от общината са готови да налагат и глоби.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Георги Манев